OLULINE INFO!

❗️OLULINE INFO❗️ Alates esmaspäevast 25.10 muutub rangemaks maskikandmise kohustus ning mittevaktsineeritud täiskasvanutele täiendavad piirangud.

❗COVID-19 olukord on Eestis erakordselt kriitiline.❗
Viiruse leviku peatamiseks ning inimestevaheliste kokkupuudete vähendamiseks muutub alates esmaspäevast rangemaks maskikandmise kohustus ning mittevaktsineeritud täiskasvanutele piiratakse ligipääsu meelelahutusele, kultuurile, toitlustusasutustes kohapeal söömisele-joomisele.
📌 Avalikus nakkusohu suhtes kontrollimata siseruumis tuleb hakata kandma maske ning enam ei piisa senisest suu ja nina katmisest.
📌 Alates 25.10 kuni 10.01 on piiratud vaktsineerimata inimeste ligipääs avalikele üritustele. Edaspidi saavad COVID-19 tõendi alusel
üritustel osaleda ainult kas vaktsineeritud või haiguse läbi põdenud inimesed. Testitulemusega üritustele enam ei pääse. Muudatus puudutab sportimist, treenimist, noorsootööd, huvitegevust, huviharidust, täienduskoolitust ja täiendõpet, samuti spordivõistluseid ning spordi- ja liikumisüritusi, avalikuks kasutamiseks mõeldud saunasid, spaasid, basseine, veekeskuseid ja ujulaid, avalikke koosolekuid ja üritusi, konverentse, teatrit, kontserte, kino, muuseume, näitusasutusi, meelelahutusteenuse osutamist, toitlustusettevõtteid.
📌 Muutub koolides ja huvihariduses testimise kord. Edaspidi peavad kõik vaktsineerimata õpilased jääma lähikontakti korral koju ning tegema mitte varem kui neljandal päeval PCR-testi.
➡️ Paneme kõigile veel vaktsineerimata inimestele südamele: palun kasutage teile pakutavaid võimalusi. Kui teil on kahtlusi, kas teil tasub oma tervise pärast ennast vaktsineerida, või kui teil on küsimusi vaktsiini kõrvaltoimete kohta, siis pidage oma perearstiga nõu. Ainus tee selle viirusega toime tulla on elanike võimalikult laialdane vaktsineerimine.
👉 Vaktsineerimise aja saab broneerida telefonil 1247 või digiregistratuuri kaudu www.digiregistratuur.ee. Lisainfot vaktsineerimise kohta leiab veebilehelt www.vaktsineeri.ee